Muziektheatergezelschap Beer heeft de roman De tuinen van de herinnering van Michel Quint bewerkt voor theater. Theatermaker René Groothof en regisseur Genio de Groot maakten een jeugdvoorstelling, die nog van januari t/m mei 2011 te zien is in diverse Nederlandse theaters.
De tuinen van de herinnering vertelt het verhaal van een zorgvuldig bewaard familiegeheim: De tienjarige Michel schaamt zich dood voor zijn vader, die de eigenaardige gewoonte heeft zich te verkleden als clown. Tot zijn oom hem, als ze op een zondag gezamenlijk naar de film gaan, een familiegeheim onthult.
Jaren daarvoor, tijdens de bezetting in Frankrijk, waren de twee broers na het plegen van een verzetsdaad overgeleverd aan een Duitse bewaker. Ze werden samen met een paar anderen in een diepe leemput geworpen, en kregen te horen dat een van hen ’s avonds zou worden geëxecuteerd. De gevangenen mochten zelf bepalen wie. Maar dit onaangename avontuur kreeg een onverwachte wending…

De roman verscheen acht jaar geleden bij De Bezige Bij, en is nu helaas niet meer leverbaar, maar het verhaal wordt door René Groothof en zijn gezelschap Beer opnieuw leven ingeblazen.

Voor meer informatie, zie: www.muziektheaterproducties.nl

copyright foto: Stephan van Hesteren