De theatervoorstelling Oorlog en terpentijn, de theaterbewerking van de gelijknamige roman van Stefan Hertmans, keert terug naar België. Na een internationale tournee in onder meer Spanje, Frankrijk en Duitsland zal de succesvoorstelling nu te zien zijn in Roeslare, Brugge, Strombeek, Bergen, Gent, Aalst, Turnhout, Kortrijk, Heis-op-den-Berg en Sint-Niklaas. Klik hier voor de exacte data.

In het meeslepende epos Oorlog en terpentijn vertelt Hertmans het verhaal van zijn grootouders. Jan Lauwers geeft een persoonlijke visie op het boek en grijpt het verhaal van Hertmans aan voor een intense vertoning over de opkomst van de industrialisering, het geweld van de ‘Grote Oorlog’, de liefde, het geluk, het verdriet en de geheimen van een mensenleven, op een nieuwe compositie van Rombout Willems.

Educatief traject
In samenwerking met de provincie West-Vlaanderen werkt Needcompany ook een educatief traject uit. 120 leerlingen en OKAN-jongeren uit 6 middelbare scholen nemen deel aan een ontmoetingsdag rond ‘kunst en trauma’ in onze repetitiestudio in Sint-Jans-Molenbeek alvorens de voorstelling bij te wonen in hun thuisstad.