De Bezige Bij

Tommy Wieringa wint De Inktaap 2014

Tommy Wieringa is met zijn roman Dit zijn de namen bekroond met de literaire jongerenprijs De Inktaap. De roman werd door ruim 1.500 scholieren uit Nederland, Vlaanderen, Suriname en Curaçao uitgeroepen tot absolute favoriet.

Voor de literaire jongerenprijs De Inktaap lezen scholieren van 15 tot 18 jaar jaarlijks de boeken die respectievelijk de Gouden Boekenuil, de AKO Literatuurpijs en de Libris Literatuur Prijs gewonnen hebben. Dit jaar was daar voor het eerst een nominatie uit de Cariben aan toegevoegd. De Inktaap stimuleert de uitwisseling tussen leerlingen, docenten en scholen in het Nederlandse taalgebied met betrekking tot Nederlandstalige werken.

Naast Tommy Wieringa waren voor De Inktaap 2014 waren genomineerd:
Pier en oceaan van Oek de Jong (winnaar Gouden Boekenuil 2013)
De laatste parade van Ruth San A Jong (Caribische nominatie)
Post Mortem van Peter Terrin (AKO Literatuurprijs 2012)

De prijs werd uitgereikt tijdens de feestelijke Slotdag. Op de Slotdag interviewden inktaap-juryleden de genomineerde auteurs en debatteerden ze over de genomineerde boeken. Sommigen kregen de kans om de workshop ‘Passionate Platform Live: Schrijven met een schrijver’ te volgen onder leiding van Maartje Wortel en Philip Huff.

De Inktaap is een initiatief van de Nederlandse Taalunie, Canon Cultuurcel van het Departement Onderwijs en het departement Cultuur van het Ministerie van de Vlaamse Gemeenschap en Stichting Lezen Nederland. De Inktaap wordt uitgevoerd door stichting Passionate Bulkboek uit Rotterdam, Villanella uit Antwerpen en de Nederlandse Taalunie in Suriname en Curaçao.

© Foto Tim Leguijt

Mobiele versie afsluiten