De vertaalrechten van The World As It Is. A Memoir of the Obama White House van Ben Rhodes, naaste adviseur van Obama, zijn aangekocht door De Bezige Bij. De internationale verschijningsdatum is 28 juni 2018.

The World As It Is is het insider-verslag van Ben Rhodes, die acht jaar in het Witte Huis onder President Obama werkte en een van zijn meest naaste adviseurs was. Rhodes klom op van junior-campagnemedewerker tot speechwriter en werd uiteindelijk Obama’s vaste adviseur op het gebied van buitenlands beleid en nationale veiligheid. Rhodes vergezelde Obama op vrijwel al zijn buitenlandse reizen en hij was betrokken bij beslissingen die zijn presidentschap hebben getekend.

In The World As It Is neemt Rhodes de lezer mee van de Arabische Lente naar de oorlog in Syrië, van de uitschakeling van Bin Laden naar de deal met Iran, van confrontaties en conflicten met Poetin en Netanyahu tot de uitreiking van de Nobelprijs van de Vrede. Rhodes was getuige van deze historische gebeurtenissen en hij weet hier op meeslepende wijze over te vertellen. Tegelijkertijd legt Rhodes bloot hoe Obama politiek bedreef, wie zijn naaste raadgevers waren, zijn politieke vrienden en zijn opponenten.

Haye Koningsveld, hoofdredacteur non-fictie van De Bezige Bij: ‘The World As It Is is een must-read voor iedereen die geïnteresseerd is in de wereldpolitiek van de afgelopen tien jaar. Het is zeer onderhoudend geschreven – Rhodes begon niet voor niets als speechwriter – zonder in sensatiezucht te vervallen. Het is het inspirerende verhaal van een presidentschap, gedreven door een beeld van hoe de wereld zou moeten zijn, maar geworteld in de wereld zoals ze is.’