Vanaf heden onder de vleugels van Uitgeverij De Bezige Bij: sprekersbureau Bee Speakers, een commercieel bureau dat bemiddelt tussen auteurs en bedrijven, organisatoren van evenementen en overheids- en culturele instellingen.

Bee Speakers onderscheidt zich in de sprekersmarkt op een aantal punten. Het agentschap kent door de connectie met de uitgeverij de inhoud van het werk en de persoonlijke stijl van de sprekers als geen ander. Hierdoor kan advies op maat worden geleverd. Bij het boeken van een spreker is er bovendien de mogelijkheid om direct de uitgaven van de desbetreffende auteur te bestellen. Groot voordeel is dat het agentschap korting kan aanbieden op een optreden wanneer er ook boeken worden afgenomen.

Bee Speakers heeft een veelzijdig sprekersaanbod: van filosoof tot innovator, van klimaatdeskundige tot cabaretier, en van sportfanaat tot historicus. De aangesloten schrijvers zijn te boeken als keynote speaker, dagvoorzitter, presentator, interviewer en panellid, of voor bijvoorbeeld een masterclass of een optreden met musici. Ook andere speciale samenwerkingen zijn bespreekbaar.

De eerste ‘Bee Speakers’ zijn: Onno Blom, Daan Borrel, Stefan Buijsman, Joris van Casteren, Wim Daniëls, Mathijs Deen, Daan Dekker, Ignaas Devisch, Jan Drost, Alicja Gescinska, Ronald Giphart, Johan Goossens, Raoul de Jong, Auke Kok, Bart Van Loo, Marcia Luyten, Alma Mathijsen, Jeroen Olyslaegers, Henk Pröpper, Coen Simon, Karel Smouter, Chris de Stoop, Pascal Verbeken, Jolande Withuis en Corien van Zweden.

Voor meer informatie over de sprekers en boekingsmogelijkheden: www.beespeakers.com.

Bee Speakers is onderdeel van Bee Rights, het internationale agentschap van Uitgeverij De Bezige Bij, dat zich ook bezighoudt met vertaal-, film- en theaterrechten.