De Bezige Bij

Verfilming van Roberta Saviano's De kinderen in de sleepnetten vanaf 26/9 in de bioscoop

‘Piranhas’, de verfilming van Roberto Saviano’s De kinderen in de sleepnetten, is vanaf 26 september te zien in de Nederlandse bioscopen.

Zes jongens scheuren op hun scooters door de smalle straatjes van hun eigen Sanità-wijk in Napels. Onverschrokken waaghalzen zijn het, die snel geld willen verdienen en indruk maken op hun ‘helden’ van de Napolitaanse Camorra. Deze 15-jarigen dragen merkkleding en de nieuwste sneakers, ze gebruiken de daken van de stad om hun wapens te testen. Ze handelen in drugs en deinzen er niet voor terug om een schot te lossen. Hun gewiekste leider Nicola kent de regels van het spel: hij daagt een van de oude bazen uit voor een snelle weg naar de top. Maar wie vandaag de leiding heeft, kan morgen net zo makkelijk dood zijn. De liefde voor zijn vriendinnetje doet hem tussen twee vuren belanden en hij wordt gedwongen een beslissing te nemen.

De film Piranhas is gebaseerd op de roman De kinderen in de sleepnetten van de succesvolle Napolitaanse schrijver Roberto Saviano (La paranza dei bamibini, vertaald door Jan van der Haar) die ook het scenario voor de film schreef. La paranza dei bamibini verwijst naar de naam van een juridisch onderzoek naar de kinderen die door de Camorra als volwassenen worden ingezet. Hun onschuld maakt ze onzichtbaar. Dit schokkende portret beleefde de wereldpremière op het Filmfestival van Berlijn 2019 en won de Zilveren Beer voor Beste Scenario.

Regisseur/scenarioschrijver/muzikant Claudio Giovannesi maakte o.a. ook twee afleveringen van de tv-serie Gomorra. Zijn werk werd al op verschillende internationale filmfestivals vertoond. Van Roberto Saviano’s debuutroman Gomorra werden wereldwijd tien miljoen exemplaren verkocht en hij leeft vanwege dit boek al meer dan tien jaar lang een ondergedoken en zwaarbeveiligd bestaan.

Bekijk hier de trailer.

Mobiele versie afsluiten