Nieuws / Vertaalrechten De heilige Rita van Tommy Wieringa voor verschijnen al verkocht

19.10.2017

Vertaalrechten De heilige Rita van Tommy Wieringa voor verschijnen al verkocht

De heilige Rita

De vertaalrechten van De heilige Rita van Tommy Wieringa zijn verkocht aan Scribe (Engeland, Australië en Nieuw-Zeeland) en Iperborea (Italië), nog voor de roman in Nederland is verschenen. Een bod uit Duitsland ligt op tafel en de onderhandelingen met Frankrijk en Kroatië zijn in een vergevorderd stadium.

Philip Gwyn Jones, uitgever van Scribe, verzekerde ons: ‘Of course, of course, I want to carry on publishing Tommy. Forever. If permitted, I shall do so until they take away my license to publish.

En ook Cristina Gerosa, uitgever van Iperborea, kan niet wachten om de roman aan de Italiaanse lezers voor te stellen: ‘The Blessed Rita is a wonderful novel about loneliness and friendship and  globalisation and family bonds, beautifully written, combining themes of earlier books with a good plot and very deep and urgent new topics.

Over De heilige Rita: Paul Krüzen woont al zijn leven lang met zijn vader in een Saksische spookboerderij aan de Duitse grens. Eens zorgde zijn vader voor hem, nu zorgt hij voor zijn vader. In de halve eeuw die intussen verstreken is hebben ze hun dorp sterk zien veranderen. De wereld is in beweging gekomen: Chinezen hebben de horeca van Mariënveen overgenomen, Russen, Polen en Roemenen zijn in het dorp vertrouwde verschijningen geworden.

De grote kentering is begonnen met de Russische piloot die met een sproeivliegtuigje uit de Sovjet-Unie ontsnapte, en in het hart van de Koude Oorlog neerstortte in het maisveld achter de boerderij. Dit zette een keten van gebeurtenissen in werking waarvan Paul Krüzen en zijn vader nooit volledig zijn bekomen.

De heilige Rita is een betoverend memento voor de achterblijvers en een ode aan de mens die zichzelf wil overstijgen.

Tommy Wieringa (1967) is de auteur van onder meer Joe Speedboot (F. Bordewijk-prijs), Caesarion (shortlist International IMPAC Dublin Literary Award), Dit zijn de namen (Libris Literatuur Prijs, publieksprijs Gouden Boekenuil en De Inktaap) en De dood van Murat Idrissi. Zijn werk wordt in meer dan twintig landen vertaald.

 

Meer over de auteur

Tommy Wieringa

Tommy Wieringa schreef onder andere de romans Alles over Tristan (Halewijnprijs, 2002) en het boek waarmee hij doorbrak naar een groot lezerspubliek, Joe Speedboot (vele nominaties voor literaire onderscheidingen en de F. Bordewijkprijs, 2006). Zijn reisverhalen werden gebundeld in Ik was nooit in Isfahaan (2006). In 2007 verscheen De dynamica van begeerte, een aanstekelijk onderzoek...

Tommy Wieringa

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020