Al voor publicatie in Nederland werden de vertaalrechten van Wij zijn het klimaat van Anuna De Wever en Kyra Gantois aan uitgeverij Stock (Frankrijk) verkocht. Stock zal het door Jeroen Olyslaegers opgetekende manifest in de eerste week van mei publiceren. Verder is het pamflet verkocht aan Alianza (Spanje), Solferino (Italië) en Spartacus (Noorwegen). Giovanna Canton, uitgever van Solferino: ‘De ideeën van Anuna en Kyra, die door jongeren (en ouderen zoals ik) in geheel Europa worden ondersteund, verdienen een wijde verspreiding.’

 Ze begonnen met twee. Aan de keukentafel deelden Anuna De Wever en Kyra Gantois hun zorgen over het klimaat met elkaar en besloten: het is genoeg geweest. Op 10 januari organiseerden de Belgische scholieren een staking tegen het huidige klimaatbeleid op een door de politie aangewezen plein. Het bleek te krap voor de 3000 leerlingen die kwamen opdagen. Een week later waren ze met 12.500, de week daarna met 35.000. Anuna en Kyra werden al snel de gezichten van een protestgeneratie die zich niet langer met geruststellende woorden van politici laat wegsturen.
In Wij zijn het klimaat steken twee jonge klimaatactivisten een hand uit naar ons allemaal. Naar politici en beleidsmensen, naar ouders en grootouders en naar hun leeftijdsgenoten. De helft van de opbrengst van Wij zijn het klimaat gaat naar Youth for Climate.

Anuna De Wever (2001) en Kyra Gantois (1999) zijn klimaatactivisten die, geïnspireerd door Greta Thunberg, de klimaatmarsen in Brussel (2019) initieerden.