De Bezige Bij

Video: Erik Lindner vertelt over Naar Whitebridge

Onlangs verscheen Naar Whitebridge van Erik Lindner. Literatuurplein interviewde de schrijver over zijn romandebuut. De video is hier te bekijken.

De komende tijd treedt Erik Lindner op tijdens o.a. Crossing Border, Literatuur Late Night en Brands bij Polare.
Tijdens Brands bij Polare op zondag 29 september wordt Erik Lindner geïnterviewd door Wim Brands. De middag vindt plaats in boekhandel Polare in Rotterdam en begint om 14.00 uur. Entree kost 5 euro, reserveren via rotterdam.promotie@polare.nl.
Op 4 oktober is Erik Lindner te gast bij Literatuur Late Night in de Openbare Bibliotheek Den Haag. Presentator Abdelkader Benali gaat met hem in gesprek tijdens deze maandelijke talkshow. Toegang kost 2,50 voor leden van de bibliotheek en 5 euro voor niet-leden. Meer informatie vindt u hier.
Crossing Border 2013 vindt op 14, 15, 16 en 17 november plaats in Enschede, Den Haag en Antwerpen. Het festival is een van de belangrijkste internationale festivals op het gebied van literatuur en muziek in Europa. Erik Lindner treedt op tijdens de editie in Enschede (14-15 november) en Den Haag (15-16 november). Andere auteurs van De Bezige Bij die optreden tijdens het festival zijn o.a. Tommy Wieringa, Kees van Kooten en Mustafa Stitou. Meer informatie en kaartverkoop vindt u hier.
Op 2 november treedt Erik Lindner op tijdens ‘Schrijvers aan de Amstel’ in Galerie Weesperzijde, Amsterdam. Tijd: 17.00-19.00 uur. Meer informatie volgt via weesperzijde.nl.

Over Naar Whitebridge:
‘De poëtische stem van Lindner klinkt ook in Naar Whitebridge door: er wordt nauwkeurig geobserveerd, de taal vloeit voort in korte, afgemeten zinnen. Er staat geen enkel woord te veel. Maar achter deze façade van rust en feitelijkheid die de naamloze ik-verteller construeert, gaan geheimen schuil die zelfs het ruige landschap van Schotland niet weet te verbergen.’ – Recensieweb
Naar Whitebridge van Erik Lindner is een sobere, heldere vertelling over een ziektegeschiedenis. Het is een sfeervol portret van een dromerige en dolende jongensziel.’ **** – Boekenkrant

Als een winter ten einde loopt wordt een jongen naar zijn moeder in Schotland gestuurd. Na veel omzwervingen heeft zij samen met haar nieuwe liefde werk op een landgoed van een graaf gevonden. De moeder is manisch-depressief en de jongen belandt in een wonderlijke tussentijd. Belast met de zorg voor zijn moeder en zich langzaam bewust van de sluimerende manifestatie van de ziekte, zwerft hij eindeloos over het landgoed, waar de dreiging voelbaar is van het familiegeheim van de graaf.

Erik Lindner (1968) debuteerde met de dichtbundel Tramontane. Samen met Tong en trede uit 2000 en Tafel uit 2004 vormen deze bundels een poëtische trilogie. In 2007 verschenen zijn gedichten in Franse vertaling onder de titel Terrain. In 2010 verscheen zijn meest recente bundel, Terrein. Erik Lindner is redacteur van De Revisor en Terras. Naar Whitebridge is zijn romandebuut.

Mobiele versie afsluiten