De bekeerlinge van Stefan Hertmans, Kwaadschiks van A.F.Th. Van der Heijden, Sebastiaans neus van Allard Schröder en Wil van Jeroen Olyslaegers zijn staan alle vier op de longlist van de de Libris Literatuur Prijs.

De Libris Literatuur Prijs is een prestigieuze prijs voor de beste oorspronkelijk Nederlandstalige literaire roman van het afgelopen kalenderjaar. De jury onder leiding van Janine van den Ende (medeoprichter en bestuurslid VandenEnde Foundation) koos zestien titels voor de longlist. Op maandag 20 maart a.s. wordt tijdens een bijeenkomst in de Hortus Botanicus te Amsterdam bekendgemaakt welke zes boeken op de shortlist staan. De feestelijke uitreiking van de Libris Literatuur Prijs vindt plaats op maandag 8 mei in het Amstel Hotel in Amsterdam.

In 2012 won A.F.Th. Van de Heijden de prijs voor zijn ‘requiemroman’ Tonio, dat de jury prees om zijn ‘indrukwekkende grootsheid’ en ‘ongeëvenaarde veelstemmigheid’. Ook Stefan Hertmans en Allard Schröder stonden al eerder op de shortlist, voor respectievelijk Oorlog en terpentijn en De hydrograaf.