De Bezige Bij

Viering één jaar Charter for Compassion

Een jaar geleden, op 12 november 2009, startte Karen Armstrong wereldwijd de Charter for Compassion. De Charter for Compassion is een oproep tot vrede, verdraagzaamheid en compassie. Voor dit initiatief is Karen Armstrong beloond met de TED Prize, een prijs van $100.000 die jaarlijks wordt toegekend aan drie uitzonderlijke personen die met deze prijs hun wens kunnen realiseren.

Om het éénjarig bestaan van de Charter for Compassion te vieren, vindt er op donderdag 11 november a.s. overdag een programma plaats met lezingen en workshops. ’s Avonds is er een Charter for Compassion concert voor en door jongeren:

Symposium
Datum: 11 november 2010
Tijd: 10.30 – 17.00 uur
Locatie: Mozes & Aäronkerk, Waterlooplein 207 in Amsterdam
Meer informatie: klik hier.

Charter for Compassion concert
Datum: 11 november 2010
Tijd: 19.00-22.00 uur
Locatie: Mozes & Aäronkerk, Waterlooplein 207 in Amsterdam
Entree: 7 euro
Meer informatie: klik hier.

Kijk op handvestvoorcompassie.nl voor meer informatie over de activiteiten rond het Charter for Compassion in Nederland.

Karen Armstrong is de auteur van bestsellers als Een geschiedenis van God, De strijd om God, Islam en De grote transformatie. Haar werk is vertaald in veertig talen. Armstrong is expert in de het christendom, jodendom en islam, en refereert daarnaast in haar boeken aan boeddhisme, hindoeïsme en Chinese spiritualiteit. Wereldwijd is ze een van de meest gevraagde sprekers over religie en verdraagzaamheid. Vorig jaar nam ze in Nederland de Four Freedoms Award in ontvangst.

Mobiele versie afsluiten