Persbericht: Vlaamse redactie van De Bezige Bij op volle sterkte aan de slag

Met ingang van deze week gaat de redactie van het Antwerpse fonds van De Bezige Bij van start. Na de benoeming van hoofdredacteur Katrijn van Hauwermeiren is nu ook junior redacteur Charles Derre geïnstalleerd. Derre vervangt fondsredacteur Katrien De Loose, die een nieuwe baan heeft aanvaard bij Uitgeverij Polis.

Charles Derre (1989, Brugge) volgde de master moraalwetenschappen aan de Universiteit Gent en voltooide daarna de master redacteur/editor aan de Universiteit van Amsterdam. Hij liep stage bij Uitgeverij Lannoo op de afdeling LannooCampus.

Chris Boudewijns blijft als zeer ervaren kracht verantwoordelijk voor de publiciteit en marketing van De Bezige Bij in Vlaanderen.

Het Vlaamse team zal het bestaande fonds onder zijn hoede nemen, maar natuurlijk ook op zoek gaan naar nieuw literair talent, en daarnaast met een sterk gevoel voor de Vlaamse realiteit non-fictieboeken acquireren. Katrijn en Charles werken nauw samen met de redacties in Amsterdam, met name met hoofdredacteuren Suzanne Holtzer (Nederlandse fictie) en Haye Koningsveld (non-fictie), en met uitgever/directeur Henk Pröpper.