De Bezige Bij

Vochtige streken verfilmd

Vanaf 10 april is in de Nederlandse bioscopen en filmtheaters Vochtige streken te zien, de verfilming van de gelijknamige bestseller van Charlotte Roche.

Regisseur David Wnendt (Hanging on, Kleine Lichter) en opkomende actrice Carla Juri (Jump, Der Kriminalist) vertellen het verhaal van hoofdpersoon Helen, een even openhartige als kwetsbare heldin, die na een mislukte poging om haar intieme delen te scheren op de afdeling interne geneeskunde van het Maria Bijstand Ziekenhuis eindigt. Omgeven door medische instrumenten en zoemende machines overdenkt ze op onverbloemde wijze de uitzonderlijke gaven van het vrouwelijk lichaam. ‘Hygiëne wordt door mij met een kleine letter geschreven.’, zegt zij. Charlotte Roche schreef met Vochtige streken een uitgesproken roman. Vooruitstrevend en expliciet, maar ook dapper en ontroerend.

De roman Vochtige streken veroorzaakte in Duitsland veel opschudding en heeft een debat over de vrouwelijke seksualiteit op gang gebracht. Al binnen enkele maanden na verschijning gingen er van deze spraakmakende roman meer dan zevenhonderdduizend exemplaren over de toonbank. Ook in Nederland was Vochtige streken een groot succes. Er werden 50.000 exemplaren verkocht.

Charlotte Roche (1978) werd in Engeland geboren, maar groeide op in Duitsland. Daar verwierf ze al snel grote bekendheid als presentator voor diverse televisiezenders. Ze werd voor haar televisiewerk onderscheiden met de Grimme-Preis en de Bayerische Fernsehpreis. In 2011 verscheen haar tweede roman Schootgebed.

Bekijk de trailer van Vochtige streken

Mobiele versie afsluiten