De Bezige Bij

Vrijdag 10 juni: Tonnus Oosterhoff in Perdu

Tijdens het programma ‘Literatuur in tijden van informatie-overvloed’ op 10 juni zal Tonnus Oosterhoff zich uitspreken over zijn werk en over de vraag hoe hij zich verhoudt tot de stroom aan informatie in de huidige eeuw. Naast Tonnus Oosterhoff zullen ook Koen Sels en Miek Zwamborn spreken op deze avond. Vragen die tijdens deze avond centraal staan zijn: hoe verhoudt de hedendaagse literatuur zich tot de vloed aan informatie die via steeds meer kanalen tot ons komt? Levert die informatiestroom de grondstof waarmee nieuwe literatuur wordt gemaakt? Of draagt het overweldigende aanbod aan kennis en beelden de traditionele roman de nek om?

Aanleiding voor deze avond is het essay dat PC Hooft-prijslaureaat Tonnus Oosterhoff (1953) in Terras over Jeroen Mettes schreef. Mettes’ prozagedicht N30 is als geen ander literair werk toegesneden op de lezer van vandaag, die zich bekwaamd heeft in het snel filteren en interpreteren van allerhande informatie. Die vaardigheden worden door de conventionele roman te weinig aangesproken, aldus Oosterhoff. Zelf publiceerde Oosterhoff eind 2015 Op de rok van het universum. Een roman over het leven van de huisarts Roelof de Koning, een leven dat zich afspeelt binnen een geweldige stroom anekdotes, beschrijvingen en weetjes – een boek dat zonder het internet niet zou hebben bestaan.

De zaal opent om 20.00 u en het programma zal om 20.30 u aanvangen. Kijk voor meer informatie en het kopen van kaartjes op perdu.nl.

Mobiele versie afsluiten