Op dinsdag 6 mei speelt het Het Belgische gezelschap De Spelerij in de Staddsschouwburg Amsterdam Vrijdag van Hugo Claus. de Volkskrant schreef: ‘een sterk staaltje acteursregie. Nog altijd actueel.’ ****

Vrijdag begint als de 40-jarige Georges onverwacht uit de gevangenis ontslagen. Hij was veroordeeld wegens incest met zijn dochter. Volgens Georges kloeg zij hem aan uit wraak, omdat ze het huis werd uitgezet. Het is een vreemde thuiskomst. Hij heeft zijn vrouw Jeanne veertien maanden niet gesproken. Nu heeft Jeanne een verhouding met buurman Erik. Ze heeft bovendien een kind van Erik gekregen. Georges wil de situatie uitklaren. Op zijn manier.

Voor meer informatie en kaarten klik hier.

De Spelerij werd opgericht door Paula Bangels (ex-Paardenkathedraal). Bangels en haar ploeg brengen op een verfrissende manier grote stukken uit de literatuur en het theater.

Vorig jaar deed De Spelerij de schouwburg aan met een eigentijdse Othello: “een kick-ass vertolking van Shakespeare’s meest geweldige tragedie.” (CJP) Nu komt het gezelschap terug met een broeierig gezinsdrama van Hugo Claus. Met muziek van de Belgische band Sioen.