De Bezige Bij

Waar de zee begint van Edzard Mik op muziek in het theater

Zondag 6 december 2015, om 14:30 uur, wordt in de Grote Kerk aan de Oude Markt van Enschede een bijzondere voorstelling opgevoerd. Marcel Beekman (tenor) en Gerard Bouwhuis (piano) zullen composities van Calliope Tsoupaki ten gehore brengen. Tijdens het concert draagt Bezige Bij-auteur Edzard Mik voor uit zijn nieuwste roman Waar de zee begint. Voor kaarten en uitgebreide informatie over het geheel kunt u terecht op de website van het Wilminktheater. De voorstelling zal later ook op enkele locaties in de rest van het land te zien zijn. Bekijk ook de registratie van een optreden die Lezen.tv maakte.

Over Waar de zee begint:
Athene, juni 2004. De Griekse economie is booming. Werklui leggen de laatste hand aan de stadions voor de Olympische Zomerspelen. De tv-schermen in de tavernes tonen onafgebroken de heldendaden van het Griekse voetbalelftal. In deze euforie raakt de Nederlandse bankier Nico in de ban van Despina, de dochter van een kunsthandelaar met wie hij zaken doet. Als hij na een paar droomachtige weken terugkeert naar zijn gezin, rest hem slechts de herinnering en de kwellende vraag: hoe waarachtig was deze liefde?
Acht jaar later is alles anders in Athene. Winkels staan leeg, de geur van traangas vult de straten, de sfeer is grimmig. In deze onttakelde metropool gaat hij op zoek naar Despina. Maar wie is zij eigenlijk? En wat vindt hij terug als hij haar weer ontmoet?

Edzard Mik (1960) werd geboren in Groningen, waar hij rechten studeerde. In Maastricht was hij vervolgens werkzaam als advocaat, in Utrecht doceerde hij aan de School voor Journalistiek, en thans woont hij met vrouw en kinderen in Amsterdam. Voor Vrij Nederland en NRC Handelsblad schrijft hij beschouwingen over beeldende kunst, architectuur, literatuur en theater. Daarnaast is hij redacteur voor De Gids.
Mik schreef korte verhalen, filmscenario’s voor de VPRO en libretto’s. Waar de zee begint is zijn negende roman.

Mobiele versie afsluiten