Nieuws / Wereldpremière van Double Play tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR)

16.01.2017

Wereldpremière van Double Play tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR)

Op vrijdagavond 27 januari zal tijdens het International Film Festival Rotterdam (IFFR) in Rotterdam de wereldpremière van Double Play plaatsvinden in het Oude Luxor Theater. Koning Willem-Alexander is hierbij aanwezig.

Double Play is de verfilming van de gelijknamige roman Dubbelspel van de Curaçaose schrijver Frank Martinus Arion, geregisseerd door Ernest Dickerson. De schijnbare rust die de vier dominospelers in het Curaçaose dorpje Wakota omgeeft, wekt de indruk dat het in Dubbelspel om niets anders dan een dominospel gaat. Maar wat een pastorale leek, blijkt plotseling een strijd om leven en dood. Want de mannen nemen ook hun problemen mee naar het dominotafeltje: aan het eind van de dag kennen we hun gedachten over elkaar, over elkaars vrouwen, over politiek en over de wereld.

In Double Play ontvouwt zich aan de hand van een ogenschijnlijk onschuldig dominospel een schets van de Antilliaanse maatschappij ten tijde van de transitie van Nederlandse koloniale overheersing naar autonoom zelfbestuur. De Amerikaanse regisseur Dickerson voegt aan de verfilming een hedendaags perspectief toe door de hoofdpersoon te laten terugblikken in de tijd. Double Play is een spannend drama waarin de hoofdpersonen model staan voor de smeltkroes van Curaçao: een verhaal over trots en vernedering, geld en liefde, ambitie en hoop. De rollen worden vertolkt door Caribische, Amerikaanse en Europese acteurs.

IFFR heeft als doelstelling het organiseren en daarmee bevorderen van filmfestivals en filmweken in Rotterdam, en alles wat daar bij komt kijken. Zo biedt het iedereen, van jongeren tot senioren en van kunstliefhebbers tot trendy uitgaanspubliek, een gevarieerd en boeiend programma. Het 12-daagse festival vindt jaarlijks plaats in januari en februari en wordt georganiseerd door Stichting International Film Festival Rotterdam. Voor meer informatie kijkt u hier.

Koning Willem-Alexander woont de première bij en spreekt na afloop met de cast, producers en vertegenwoordigers van de Curaçaose gemeenschap in Rotterdam. Voor meer informatie over de première kijkt u hier.

Meer over de auteur

Frank Martinus Arion

Frank Martinus Arion (1936 – 2015) werd geboren op Curaçao. Hij verhuisde in 1955 naar Nederland, waar hij aan het Instituut voor Neerlandistiek studeerde en werkte, sinds 1981 woont hij weer op zijn geboorteeiland waar hij in 1996 promoveerde op een proefschrift over de oorsprong van het Papiamento. Zijn werk bestaat uit romans, verhalen, poëzie...

Frank Martinus Arion

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020