Tommy Wieringa, Leon de Winter en Ramsey Nasr zullen te gast zijn in het nieuwe NTR programma Benali Boekt, dat vanaf zondag 10 april zes weken lang van 22.55 uur tot 23.20 uur te zien zal zijn bij de NTR op Nederland 2. Abdelkader Benali neemt in dit programma op zes zondagavonden een kijkje in het persoonlijke leven van zes Nederlandse schrijvers. Hij gaat hierin op zoek naar hun drijfveren en inspiratie als schrijver.

Uitgangspunt van deze nieuwe serie is steeds de bron van het schrijverschap. In openhartige gesprekken van schrijver tot schrijver bespreekt Benali de thema’s die in de romans, gedichten en dagboeken van de schrijvers terugkeren. Hoe hangen deze samen met hun persoonlijke herinneringen, dromen en ervaringen?

Uitzendingen

24 april: Benali Boekt Tommy Wieringa
Tommy Wieringa neemt Benali mee de IJssel over, op zoek naar de geboorteplaats van zijn schrijverschap. Hij vervloekt zijn leermeesters van de Vrije School en richt in de katholieke kerk van Geesteren het woord tot God: “Ik ben machtiger dan u!”.

8 mei: Benali Boekt Leon de Winter
Abdelkader Benali zoekt Leon de Winter op in zijn woonplaats Los Angeles, waar De Winter uitlegt hoe het is om thuis te komen in een vreemd land.

15 mei: Benali Boekt Ramsey Nasr
Ramsey Nasr neemt Abdelkader Benali mee naar Diergaarde Blijdorp in Rotterdam. Als kind zat hij hier vrijwel iedere dag urenlang te kijken naar de dieren. Later kwam hij tot het besef dat de mens niet het doel van de schepping is, maar slechts een schakel in het geheel.

Voor meer informatie zie: www.ntr.nl/benaliboekt.