Nieuws / Willem Claassen en Andy Fierens op ‘De geest moet waaien’

07.05.2013

Willem Claassen en Andy Fierens op ‘De geest moet waaien’

Van 23 tot en met 26 mei vindt in Arnhem het festival voor het gesproken woord ‘De geest moet waaien’ plaats. Willem Claassen, Andy Fierens en Delphine Lecompte maken er hun opwachting.

Willem Claassen is te zien bij de Literaire Stoelendans op de zaterdagmiddag, waar hij dit programma vol muziek, poëzie en dansende dichters zal presenteren. Andy Fierens zal op de zaterdagavond te zien zijn in een programma met Delphine Lecompte. De inhoud van hun duo-optreden is tot nu toe een grote verrassing. Hij zal daarnaast ook voordragen.

Tijdens Festival voor het gesproken woord De geest moet waaien brengen meer dan tachtig schrijvers, dichters, muzikanten en theatermakers in unieke samenstellingen en diverse programma’s een ode aan het gesproken woord. Festivalcentrum is Theater a/d Rijn, waar een groots literair variétéspektakel, een expertmeeting, een schrijversgesprek, een masterclass en een matinee plaatsvinden. Daarnaast zijn er programma’s te vinden in Café Brasserie Dudok, Focus Filmtheater, Bibliotheek Arnhem en op de Arnhemse zaterdagmarkt. Meer informatie: degeestmoetwaaien.nl.

Meer over de auteur

Andy Fierens

Dichter en performer Andy Fierens (1976) geldt als het buitenbeentje van de Vlaamse literaire wereld. Met zijn hilarische en genadeloze teksten, en met zijn compromisloze live performances, werd hij algauw een opmerkelijke en veelgevraagde gast op podia in België, Nederland en Zuid-Afrika.

Andy Fierens

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020