Nieuws / Woensdag 29 juni: Literaire avond met Jan Fabre

16.06.2016

Woensdag 29 juni: Literaire avond met Jan Fabre

Amsterdam Art Rooms en uitgeverij De Bezige Bij hebben het genoegen u uit te nodigen voor een bijzondere avond met Jan Fabre op woensdag 29 juni.

RESTANTEN
Poëtische teksten gelezen door Carmien Michels, Hagar Peeters en Sigrid Bousset

&

TRIBUTE TO BELGIAN CONGO. A SELECTION
Expositie

Op het moment dat Jan Fabre ‘Mount Olympus. To glorify the cult of tragedy (a 24 hour performance)’ op de wereld losliet, was het niet alleen de intensiteit of de duur van de voorstelling die indruk maakte op pers en publiek. Ook de poëtische taal en de rijkdom van de beschreven droombeelden wekten veel ontzag. Deze ‘droomteksten’ van Jan Fabre maken deel uit van een bredere collectie Restanten: poëtische teksten waarin Fabre ons uitnodigt het domein van de dromen en de mythen te betreden en een intiem relaas brengt van zijn slapeloosheid.

Restanten wordt in zijn geheel gelezen door Carmien Michels, Hagar Peeters en Sigrid Bousset.

De expositie ‘Tribute to Belgian Congo. A selection’ bestaat uit nog nooit in Nederland vertoonde monumentale mozaïekpanelen en zijn kritische reflecties op het koloniale verleden van België. Het beeld van elk mozaïekpaneel wordt gevormd door het toepassen van de iriserende schildjes van de juweelkever. Het geeft ze een mysterieuze, onwerkelijke uitstraling en symboliseren voor de kunstenaar de eeuwige metamorfose.

Na afloop wordt een drankje aangeboden en signeert de kunstenaar Jan Fabre.

Woensdag 29 juni van 19.00-21.00 uur.
Toegang: 15 euro
Reserveren vóór 22 juni via office@amsterdamartrooms.com.
Zonder reservering geen toegang!

Meer over de auteur

Jan Fabre

Jan Fabre (1958) staat als kunstenaar onder meer bekend om zijn tekeningen, sculpturen, performances en theaterwerk. Minder bekend zijn de teksten en nachtboeken van zijn hand. Dit jaar publiceert hij met Restanten een bundel intieme poëtische teksten.

Jan Fabre

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020