Yannick Dangre en Marjolijn van Heemstra zijn genomineerd voor de Halewijnprijs. Yannick Dangre voor zijn poëziebundel Met terugwerkende kracht en Marjolijn van Heemstra voor haar poëziebundel Meer hoef dan voet. De winnaar wordt eind september bekendgemaakt, en de uitreiking is op 22 november.

De Halewijnprijs, literatuurprijs van de stad Roermond, wordt jaarlijks uitgereikt aan auteurs die al voorbij hun debuut zijn, maar bij het grote publiek nog niet voldoende bekend. Prijswinnaars uit het recente verleden zijn o.a.: Tommy Wieringa, Arthur Japin, Esther Jansma, Otto de Kat, Joke J. Hermsen, Johan de Boose, Marita de Sterck en Erik Vlaminck. Prijswinnaar van het afgelopen jaar is Pauline van de Ven.

Y.M. Dangre (1987) studeerde Nederlandse en Franse literatuur. Op tweeëntwintigjarige leeftijd debuteerde hij met de roman Vulkaanvrucht, die lovend onthaald werd en de Debuutprijs in de wacht sleepte. Dangre debuteerde daarna ook succesvol als dichter. Zijn bundel Meisje dat ik nog moet was genomineerd voor de C.Buddingh’-prijs en werd bekroond met de Herman De Coninckprijs. In september 2012 verscheen zijn tweede roman Maartse kamers.

Marjolijn van Heemstra (1981) studeerde godsdienstwetenschappen in Amsterdam en werkt als theatermaker bij Frascati theater in Amsterdam, als freelance journalist en als schrijver. In 2010 kwam haar dichtbundel Als mozes had doorgevraagd uit, die werd genomineerd voor de C. Buddingh’ prijs en bekroond met de Jo Peters PoëziePrijs. In september 2012 verscheen haar debuutroman De laatste Aedema.