De Bezige Bij

Yves Petry op radio 1

Op 15 januari verscheen Liefde bij wijze van spreken, de nieuwe roman van Yves Petry.

Op woensdag 14 januari was hij te gast bij het radio 1-programma ‘Met Het Oog Op Morgen’. Luister het gesprek hier terug.
Dinsdag 20 januari is hij te gast bij ‘Nooit Meer Slapen’, tevens te beluisteren op radio 1.
Zaterdag 24 januari is Yves Petry te zien op NPO Cultura tijdens de literaire talkshow Letteren &cetera. De opname is op 22 januari in de bibliotheek van het Nederlands Letterenfonds, publiek is van harte welkom.

Alex Jespers, auteur van een weergaloze succesroman maar inmiddels op zijn retour, beseft bij aanvang van deze vertelling dat het niet zal meevallen om uit te leggen hoe hij meer dan twintig jaar geleden verzeild raakte in een driehoeksverhouding met Jasper en Kristien Fielinckx – een broer en een zus die als tieners hun ouders bij een auto-ongeluk hebben verloren. Als die geschiedenis over liefde ging, waarover gaat de liefde dan? Nog moeilijker zal het zijn om te achterhalen wat de betrekkingen tussen hen drieën daarna zo grondig deed ontsporen. Met onuitwisbare gevolgen.

Lees hier een voorpublicatie uit Liefde bij wijze van spreken.

Yves Petry (1967) publiceerde vijf veelgeprezen romans. Voor De achterblijver (2006) kreeg hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs. De maagd Marino (2010) werd bekroond met de Libris Literatuurprijs 2011.

Mobiele versie afsluiten