De Bezige Bij heeft de 45ste London Bookfair met groot succes afgesloten. De volgende deals werden gesloten:

 • De Engelse wereldrechten van Tegen verkiezingen van David Van Reybrouck werden vlak voor de beurs verkocht aan Will Hammond, hoofdredacteur van The Bodley Head. Zij zullen het veelgeroemde politieke essay met grote urgentie tussentijds aanbieden en al in juli 2016 publiceren.
  Hammond: ‘I have never encountered a better analysis of what you call ‘democratic fatigue syndrome’. Van Reybrouck identifies exactly what it is that lies at the heart of populism, and why Occupy was destined to fail. He goes deeper and gets to the very root of the problem, but he does so having surveyed and weighed up of many different lines of thought. He synthesises great swathes of historical change and evolution, he draws on such a variety of examples, but he turns these into an elegant, immediate and completely persuasive single line of argument. His ranging across cultures and eras is amazingly agile. But he penetrates to the heart of the matter too. The final effect is an argument of astonishing power and precision.’
  Klik hier voor meer informatie.
 • Het boekenweekessay Zink van David Van Reybrouck is tijdens de beurs verkocht aan Actes Sud in Frankrij Tevens is er een bod uit Duitsland.
 • Hanser Berlin Verlag in Duitsland kocht een half jaar voor publicatie in Nederland al de nieuwe roman van Stefan Hertmans: De bekeerlinge van Monieux.
 • Gestameld liedboek van Erwin Mortier is verkocht aan People’s Press in Denemarken.
 • De roman Malva van Hagar Peeters is verkocht aan DoppelHouse Press in de Verenigde Staten. Eerder werd de roman al verkocht aan Actes Sud in Frankrijk en Rey & Naranjo in Colombia.
 • Er zijn biedingen van diverse Duitse uitgevers gedaan op Drone van Bart-Jan Kazemier.
 • Voor Op de hoogte, de winnaar van de European Union Literature Prize van Christophe van Gerrewey lopen biedingen in Bulgarije, Macedonië, Albanië, Tsjechië en Servië.
 • De tv-rechten van de thriller Anders van Anita Terpstra zijn verkocht aan een Franse filmproducent.
 • Voor De laatste oorlog van Daan Heerma van Voss is er een bod uit Spanje. Eerder werd de roman al verkocht aan dtv in Duitsland en Weyler Forlag in Zweden.
 • Frank Westermans nieuwe boek Een woord een woord is voor de beurs verkocht aan Christoph Links Verlag in Duitsland en Iperborea in Italië. Op de beurs bleek zeer grote belangstelling vanuit de hele wereld voor dit bevlogen en spannende boek over de zoektocht naar een weerwoord op terreur. Een woord een woord verschijnt volgende week in Nederland.