Tijdens de zesde, Nederlandse editie van de reizende theatertour Saint Amour wordt ‘De Onbereikbare’ bezongen door een voortreffelijk gezelschap van gereputeerde en debuterende schrijvers. Van 8 tot en met 20 februari zullen o.a. Peter Buwalda, Remco Campert, Sanneke van Hassel, Kees van Kooten en Stijn Vranken deelnemen aan Saint Amour.

De ideale liefde blijft vaak onbereikbaar: dat wist de Romeinse dichter Ovidius tweeduizend jaar geleden al toen hij Eurydice in de onderwereld liet verdwijnen. Sindsdien adoreren en vervloeken tal van schrijvers ‘De Onbereikbare’ geliefde, die te jong is of te oud, te ver, te nabij, te mooi, te dood, te getrouwd.

Terwijl deze onbereikbare liefde bij Peter Buwalda leidt naar pornografie en schizofrenie, vindt Sanneke van Hassel onoverbrugbare afstanden terug in de dagelijkse omgeving. Kees van Kooten verbindt onbereikbaarheid met hilariteit. Voor de Vlaamse dichter Stijn Vranken en de Irakese schrijver Rodaan Al Galidi vormt De Onbereikbare het vertrekpunt van romantische bespiegelingen, en van enig gegrinnik. Remco Campert, die u voor de zesde en laatste maal tijdens Saint Amour aan het werk kan zien – laat die kans niet voorbij gaan!, is met zijn ruim zestigjarige loopbaan als minnaar en schrijver dé ervaringsdeskundige.

Piet Piryns orkestreert niet alleen alle treurdichten en lofzangen, maar ook de saxofonen van Bl!ndman, de rockmuziek van Admiral Freebee en -enkel in Arnhem en Breda- Dez Mona’s combinatie van jazz, gospel en experiment. Kijk voor meer informatie op www.begeerte.be.