Nederlandse fictie

Het Nederlandse fictie-fonds van De Bezige Bij is breed georiënteerd: van het werk van Harry Mulisch en Hugo Claus tot het proza van Jan Cremer en J.A. Deelder, van de poëzie van Bart Chabot en Hagar Peeters tot de gedichten van Hans Faverey en Lucebert, van de romans van Jan Siebelink en Gerard Reve tot het veelzijdige werk van Gerrit Komrij en Kees van Kooten.

Vertaalde fictie

Binnen het vertaalde fonds van De Bezige Bij verschijnt het allermooiste wat de wereldliteratuur te bieden heeft, van bekende namen als Philip Roth, Amos Oz, Khaled Hosseini, A.M. Homes, Alessandro Baricco, Donna Tartt, Paolo Giordano, Philippe Claudel en John Irving tot nieuwe, grote talenten zoals Chad Harbach, Teju Cole, Philipp Meyer, Chimamanda Ngozi Adichie en Nir Baram.

Non-fictie

De non-fictie van De Bezige Bij bestrijkt een breed palet – van biografie en essay tot geschiedenis, politiek en actualiteit, van filosofie tot populaire wetenschap, kunst en muziek. Het uitgegeven werk is van topauteurs van Nederlandse en internationale bodem, zoals Thomas Piketty, David Van Reybrouck, Karen Armstrong, Oliver Sacks, Philipp Blom, Jolande Withuis, Paul Verhaeghe, Bas Heijne, Auke Kok en Joshua Foer.