Napoleon

Bart van Loo

Introductie

Napoleon

Bart Van Loo verovert met Napoleon de Lage Landen Napoleon fascineert. Hij is een van de meest invloedrijke figuren uit de geschiedenis. Maar Napoleon roept ook enorm...Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.
  • Auteur van De Bourgondiërs
  • De mens achter de mythe
  • Prachtig portret van de man en zijn tijd
  • Auteur van De Bourgondiërs
  • De mens achter de mythe
  • Prachtig portret van de man en zijn tijd

Over dit boek

Aantal pagina's496
UitvoeringGebonden

Schrijver en conferencier Bart Van Loo (1973) heeft zich de voorbije jaren ontwikkeld tot een zeldzaam dubbeltalent. Met zijn virtuoze minicolleges in De Wereld Draait Door raakte...

Bart van Loo

Samenvatting

De Franse Revolutie en Napoleon: de twee verhalen uit de westerse geschiedenis die het meest tot de verbeelding spreken, in een bevattelijke en meeslepende vertelling. Meesterverteller Bart Van Loo schets een weergaloos portret van de man en zijn tijd.

Napoleon fascineert. Hij is een van de meest invloedrijke figuren uit de geschiedenis. Maar Napoleon roept ook enorm veel vragen op. Hoe kwam het dat een onbekende Corsicaan erin slaagde om de Franse bevolking ervan te overtuigen dat hij de man was op wie iedereen zat te wachten? Wie was de keizer die vechtend door Europa trok, miljoenen slachtoffers maakte en strandde in een drassige weide nabij Waterloo?
Bart Van Loo gaat op zoek naar de mens achter de mythe. Hij vindt antwoorden in de boeiende en uiterst woelige periode van de Franse Revolutie, toen de oude wereld verging en alles anders werd. De schaduw van die revolutie zou altijd over Napoleon blijven hangen.

Pers