Op zondag 16 november houdt Marjolijn van Heemstra de Preek van de Leek in de doopsgezinde Singelkerk in Amsterdam. Zij zal het hebben over de vrouw van Lot, die vlucht voor haar leven, maar nog eenmaal omkijkt en verandert in een zoutpilaar. ‘Zij maakt ons bewust van de onmogelijkheden van sommige keuzes in het leven’ aldus Van Heemstra. ‘Sommige dingen kun je niet verliezen zonder een deel van jezelf te verliezen.’

Van Heemstra werkt voor de muzikale invulling van haar preek samen met singer-songwriter Jeroen Zijlstra en band. Zijlstra zal liederen ten gehore brengen uit zijn repertoire die aansluiten bij de thematiek van de preek. Daarnaast zal Daniël Vecht muziek van Schubert ten gehore brengen.

Preek van de Leek vindt vijf keer plaats, iedere zondagmiddag om 17.00 uur in de Doopsgezinde Singelkerk in Amsterdam. Preek van de Leek is een idee van Abeltje Hoogenkamp, voormalig stadspredikant van de Protestantse Kerk Amsterdam. Vijf leken beklimmen voor één keer de preekstoel. Het zijn mensen die van zich hebben laten horen: van theater tot politiek, van dichtkunst tot muziek. Op een echte kansel houden ze een persoonlijk betoog over een Bijbeltekst die ze zelf hebben uitgekozen.

Kijk voor meer informatie over deze en andere afleveringen op www.preekvandeleek020.nl.