Presentatie: Verdriet is het ding met veren van Max Porter

maandag 4 april 2016 17:00 – 19:00 Athenaeum Boekhandel, Spui 14-16 Amsterdam

4 april, vanaf 17.00, presenteert Uitgeverij De Bezige Bij bij Athenaeum Boekhandel aan het Spui Max Porters debuut Verdriet is het ding met veren (Grief Is the Thing with Feathers, vertaald door Saskia van der Lingen) in aanwezigheid van Max Porter zelf. U bent van harte welkom.

Over Verdriet is het ding met veren

Twee jongens in Londen worden geconfronteerd met een ondraaglijk verdriet als plotseling hun moeder sterft. De vader, biograaf van de dichter Ted Hughes, voorziet een toekomst met goedbedoelende bezoekers en een grote leegte.

Op dit moment van tegenspoed wordt de familie bezocht door Kraai – tegenspeler, bedrieger, genezer, babysitter. Deze teergevoelige vogel voelt zich aangetrokken tot de rouwende familie en dreigt bij ze te blijven tot ze hem niet meer nodig hebben. Wanneer de weken tot maanden worden en de pijn van het verlies plaatsmaakt voor mooie herinneringen, begint het helingsproces van het drietal.

Max Porter werkt in de uitgeefwereld. Hij woont in Londen met zijn vrouw en kinderen. Verdriet is het ding met veren is zijn debuut.

Athenaeum publiceerde voor uit Verdriet is het ding met veren. Lees hier het fragment