Via agente Lolies van Grunsven heeft De Bezige Bij na een veiling de rechten verworven van de debuutroman van Frank Heinen, getiteld De zaak-Tom.

In deze roman besluit het hoofdpersonage Bob zijn broer Tom mee te nemen op een reis naar Oostenrijk. Het is een daad van naastenliefde, maar wat begint als een reis slaat om in een vlucht.

Mariska Kleinhoonte van Os, redacteur van De Bezige Bij: ‘Frank Heinen brengt een bijzonder verhaal over goede bedoelingen, onbegrip, en de wil om voorgoed te verdwijnen. Hij heeft een mooie controle over de geraffineerde en gewaagde plot. Ik ben bijzonder trots dat we Frank mogen verwelkomen in ons fonds en verheug me zeer op de samenwerking met hem.’

De zaak-Tom verschijnt in het najaar van 2017.

Frank Heinen (1985) is schrijver en journalist. Hij levert bijdragen aan onder meer HP/De Tijd, Studio Voetbal, de Volkskrant, De Muur, Hard Gras en Radio 1. In 2009 won hij de Hard Gras Prijs voor zijn verhaal @wegelius luistert naar Van Morrison. In 2014 verscheen van zijn hand Uit Koers, met 109 verhalen over bijzondere wielerlevens, dat lovend werd ontvangen. Onlangs verscheen De kleine Heinen. Zakwoordenboek voor iedereen die weleens koers kijkt.