Op donderdag 13 oktober wordt in de Hoornse Boekhandel het boek ‘Platform’ van beeldend kunstenaar Joep Neefjes/LPI gepresenteerd. ‘Platform’ is de ‘verfotografering’ van de bekende roman van Michel Houellebecq. Het verschijnt bij uitgeverij Ludion.

Voor het eerst wordt een literaire bestseller niet verfilmd, maar ‘verfotografeerd’. Het idee komt van de Nederlandse beeldend kunstenaar Joep Neefjes, die de in 2002 verschenen succes- en schandaalroman Platform van Michel Houellebecq fragmentarisch heeft vastgelegd met een fototoestel.

In de roman Platform probeert een groep mensen een touroperator, Eldorador, opnieuw winst-gevend te maken. Eén van hen komt op het idee om georganiseerd toerisme naar sekshotels aan te bieden. De onderneming is aanvankelijk succesvol maar draait uit op een ramp. Platform leest tegelijk als een genadeloos commentaar op onze hedendaagse consumptiemaatschappij én als een ontroerend liefdesverhaal waarin Michel en Valérie de hoofdrol spelen.

Van elke bladzijde uit de roman heeft Joep Neefjes een willekeurige zin of gebeurtenis omgezet naar een overeenkomstige foto. Op die manier ontstaat een intrigerend beeldverhaal met een gelijkaardige gedachtegang als in de roman maar met een volstrekt eigen interpretatie. De vormgeving is in handen van Luc Derycke.

Presentatie: donderdag 13 oktober in de Hoornse Boekhandel, aanvang: 19.30 uur. De presentatie is open voor publiek en gratis toegankelijk. Meer informatie: www.hoornseboekhandel.nl

Platform verschijnt bij uitgeverij Ludion. Zie voor meer informatie: www.ludion.be