Op 15 januari verscheen Liefde bij wijze van spreken, de nieuwe roman van Yves Petry. Het boek werd gepresenteerd op 23 januari bij deBuren in Brussel. De presentatie was in handen van Margreet Dolman (Paul Haenen) en Annelies Verbeke.

Luister hier de presentatie terug:
Margreet Dolman over Liefde bij wijze van spreken
Annelies Verbeke en Yves Petry in gesprek over Liefde bij wijze van spreken

Bekijk hier foto’s van de avond:
Boekpresentatie Liefde bij wijze van spreken van Yves Petry

Alex Jespers, auteur van een weergaloze succesroman maar inmiddels op zijn retour, beseft bij aanvang van deze vertelling dat het niet zal meevallen om uit te leggen hoe hij meer dan twintig jaar geleden verzeild raakte in een driehoeksverhouding met Jasper en Kristien Fielinckx – een broer en een zus die als tieners hun ouders bij een auto-ongeluk hebben verloren. Als die geschiedenis over liefde ging, waarover gaat de liefde dan? Nog moeilijker zal het zijn om te achterhalen wat de betrekkingen tussen hen drieën daarna zo grondig deed ontsporen. Met onuitwisbare gevolgen.

Yves Petry (1967) publiceerde vijf veelgeprezen romans. Voor De achterblijver (2006) kreeg hij de BNG Nieuwe Literatuurprijs. De maagd Marino (2010) werd bekroond met de Libris Literatuurprijs 2011.