In oktober 2014 verscheen Caravantis, de satirische ideeënroman van Frank Albers over de teloorgang van een gedroomd land. Caravantis vertelt het verhaal van het revolutionaire experiment van de imaginaire republiek Caravantis, een experiment dat eindigt in een nachtmerrie.

Knack.be interviewde Albers over zijn nieuwe roman, het schrijversschap en de politiek, en stelde onder meer: ‘wij zijn natuurlijk geen critici, maar als er dan toch sterren moeten worden uitgedeeld, twijfelden wij na lectuur unaniem tussen vier en vijf sterren. En vroegen ons vervolgens af: hoe bestaat het dat zo’n roman in niet een van de vele eindejaarslijstjes werd genoemd en de voorbije maanden amper gerecenseerd werd?’

Lees het hele interview met Frank Albers en het antwoord op deze vraag op knack.be.

Over Caravantis:
De nog jonge republiek Caravantis, ooit begonnen als revolutionair politiek experiment, staat aan de rand van de afgrond. De ramen van de kroegen zijn dichtgespijkerd, vrouwen worden het slachtoffer van geheimzinnige ontvoeringen, onlusten en aanslagen verbrijzelen de idealen en ambities van dit nieuwe land. Als de Amerikaanse journalist Jakob Jarvik naar Caravantis komt voor een reportage, maakt hij kennis met Suzanne, echtgenote van de gewoonste man van het land. Zij neemt Jarvik bij de arm en leidt hem naar het hart van Caravantis. Daar ontdekt Jarvik tot zijn verbijstering wat dit kleine landje, dat met zoveel goede bedoelingen uit de grond werd gestampt, in werkelijkheid draaiende houdt.