Frank Westerman zal vanaf januari 2018 te zien zijn als presentator van de vierdelige documentaireserie De Brug van KRO-NCRV, NPO2, waarin historisch beroemde bruggen centraal staan.

Voor
 De Brug bezoekt Frank Westerman bruggen die extreme groepen met elkaar verbinden, zoals arme aan rijke gebieden of oost aan west. De onderliggende vraag in iedere aflevering is: in hoeverre lukt het mensen om die tegenstelling te overwinnen? Copresentator van de serie is Maite Vermeulen.

Deze zomer vinden de eerste opnames voor De Brug plaats in de Bosnische stad Mostar. Daar vochten ruim 25 jaar geleden Bosnische Kroaten en het Bosnische regeringsleger een bloedige oorlog uit, aan weerszijden van de rivier de Neretva. De iconische brug Stari Most werd daarbij opgeblazen. De brug werd later met hulp van de internationale gemeenschap herbouwd, als symbool van verzoening. Maar de vraag is of die toenadering ook daadwerkelijk heeft plaatsgevonden.

Frank Westerman (1964) werd meerdere malen bekroond voor zijn literaire non-fictieboeken, waaronder de Brusseprijs 2017 en de Bob den Uyl Prijs 2017 voor Een woord een woord, die hij binnen een etmaal won. Zijn El Negro en ik (2004) is bekroond met de Gouden Uil Literatuurprijs. Met meer dan veertig vertalingen in zestien talen is Frank Westerman een van de meest succesvolle Nederlandse auteurs in het buitenland.