Nieuws / Hagar Peeters te gast bij literaire show B-Unlimited in Den Haag

28.11.2016

Hagar Peeters te gast bij literaire show B-Unlimited in Den Haag

In de literaire show van B-Unlimited ontvangt Jeroen Vullings op vrijdag 2 december De Bezige Bij-auteur Hagar Peeters en de Haagse schrijver Christiaan Weijts in Studio B.

Hagar Peeters kennen we van haar dichtbundels Genoeg gedicht over de liefde vandaag en Koffers zeelucht, maar ook van haar alom geprezen debuutroman Malva. Malva werd bekroond met de Fintro Literatuurprijs 2016 en genomineerd voor de Opzij Literatuurprijs 2016 (shortlist) en de ANV Debutantenprijs 2016. De roman vertelt het verhaal van de enige dochter van de Chileense dichter en Nobelprijswinnaar Pablo Neruda. Op jonge leeftijd werd zij door haar vader verstoten en op achtjarige leeftijd overleed ze in Nederland.
Literatuurblog Tzum noemde de roman ‘Op alle vlakken een schitterend boek’ en NRC schreef ‘de roman laat zich lezen als een schitterende bom van stilistisch vuurwerk’ en ‘Anderhalve bladzijde lezen we Malva dan, en we zijn in vervoering‘.

Aïcha Gill
De muziek tijdens deze avond wordt verzorgd door Aïcha Gill. Gill is zangeres en musicalactrice. Ze zingt in meidengroep Sway en speelde één van de hoofdrollen in de musical Dreamgirls.

B-Unlimited
B-Unlimited – het Haags centrum voor literatuur, science en debat – brengt schrijvers, dichters, denkers en wetenschappers uit de hele wereld met elkaar in gesprek over literatuur, kunst, wetenschap en samenleving. De programma’s van B-Unlimited vinden plaats in Studio B, in de Centrale Bibliotheek in Den Haag. De programmering wordt samengesteld door Writers Unlimited en Bibliotheek Den Haag. Ook externe organisaties worden uitgenodigd om programma’s te verzorgen. B-Unlimited streeft naar een divers aanbod van programma’s over Nederlandse en internationale literatuur, over wetenschap en samenleving en over de maatschappelijke actualiteit.

B-Unlimited met Hagar Peeters en Christiaan Weijts
Presentatie: Jeroen Vullings
Vrijdag 2 december, 20.30 uur
Studio B, Centrale Bibliotheek Den Haag
Meer informatie en kaarten:
www.b-unlimited.nl

Meer over de auteur

Hagar Peeters

Hagar Peeters (1972) studeerde Cultuurgeschiedenis en Algemene Letteren aan de Universiteit van Utrecht en was redacteur bij het Historisch Nieuwsblad. Haar performance op het Double Talk-festival in 1997 bleek voor haar de doorbraak: ze werd gevraagd op te treden bij De Nacht van de Poëzie en Crossing Border, nog voordat zij was gedebuteerd. Dat zou...

Hagar Peeters

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020