De Bezige Bij

Hugo Claus in De Week van het Radiotheater

Op maandag 29 december start De Week van het Radiotheater, waarin volop aandacht zal zijn voor Hugo Claus. Het Nationale Toneel en NTGent maakten vier compleet nieuwe hoorspelen van Claus’ bestaande toneelwerken en op maandag 29 december zal een inleiding en verdieping in het leven en werk van Hugo Claus worden uitgezonden. Als een van de hoogtepunten worden er historische geluidsfragmenten gepresenteerd die nog nooit eerder ten gehore zijn gebracht. Dit materiaal bevat onder andere geluidsfragmenten van de kandidaatstelling van Hugo Claus als artistiek leider uit 1964 van het dan nog op te richten NTGent.

In de dagen erna volgen de hoorspelen Een bruid in de morgen, , Vrijdag en De verzoeking.

Deze inleidende radio-uitzending wordt op donderdag 18 december in VondelCS opgenomen. De uitzending wordt gepresenteerd door Mieke van der Weij, waarbij gasten uit zowel Vlaanderen als Nederland zullen aanschuiven. Vrienden en vakbroeders van Hugo Claus zoals Hans Croiset, Ariane Schluter en Betty Schuurman laten een licht schijnen op het werk van Claus en delen hun mooiste anekdotes uit het roerige leven van de beroemde auteur.

Deze opname over het leven en werk van Hugo Claus op donderdag 18 december is gratis bij te wonen van 15:00 tot 17:00 uur in VondelCS. Kijk voor meer informatie op de website van VondelCS.

Mobiele versie afsluiten