De Bezige Bij

Optredens Daan Heerma van Voss

Naar aanleiding van zijn onlangs verschenen roman De laatste oorlog zal Daan Heerma van Voss verschillende optredens geven:

Dinsdag 26 april
Lezing in boekhandel Blankevoort. Aanvang 19.30 uur.

Zondag 1 mei
Te gast in het televisieprogramma Buitenhof.

Maandag 2 mei
Optreden in De Balie, Amsterdam.

Dinsdag 3 mei
Programma rondom de herdenking van de Tweede Wereldoorlog in Spui25. Aanvang 20.00 uur.

Zaterdag 14 mei
Conferentie met verschillende sprekers die een voordracht zullen houden over de toekomst van het herdenken van de Tweede Wereldoorlog en de rol van jongeren daarbij. Locatie: Congrescentrum De Eenhoorn, te Amersfoort.

Dinsdag 17 mei
Optreden in boekhandel ’t Leesteken, Purmerend.

Donderdag 19 mei
Optreden in boekhandel Van Rossum, Amsterdam.

Zaterdag 21 mei
Optreden in boekhandel Dekker vd Vegt, Nijmegen.

Over De laatste oorlog
Hoe weet je wat voor mens je bent als je nooit een oorlog hebt meegemaakt? Die vraag houdt Abel Kaplan, voormalig schrijver, al zijn leven lang bezig. Pendelend tussen de twee liefdes van zijn leven stuit Kaplan tijdens een nachtelijke dwaaltocht op een verlaten schoolgebouw. Hij hoort hulpkreten, maar durft niet in te grijpen. Wanneer vervolgens een gepeste jongen bescherming bij hem zoekt en Kaplans vriendin Judith hem het oorlogsdagboek van haar vader overhandigt, dringt het tot hem door: de geschiedenis is springlevend, en het is hoog tijd om zijn plek erin op te eisen. In De laatste oorlog, dat even licht als dwingend van toon is, gaat Abel Kaplan de confrontatie aan met vragen die relevanter zijn dan ooit.

Mobiele versie afsluiten