Tommy Wieringa maakt kans om op de nieuwe Boekenbon te komen. De andere genomineerden zijn Geert Mak, Herman Koch, Ronald Giphart, Annejet van der Zijl, Esther Gerritsen, Esther Verhoef en Simone van der Vlugt.

Dit jaar bestaat de Boekenbon 80 jaar. De Nederlandse Boekenbon brengt ter gelegenheid hiervan een nieuwe Boekenbon op de markt met daarop twee portretten van zowel een vrouwelijke als een mannelijke literaire auteur. Het is de eerste keer in de geschiedenis van de Nederlandse Boekenbon dat zowel het publiek als de boekondernemers mogen meestemmen voor de auteurs op de Boekenbon.

De afgelopen weken mochten alle 1100 leden van de Koninklijke Boekverkopersbond hun favoriete schrijver én schrijfster nomineren. De vier schrijvers en schrijfsters met de meeste stemmen staan nu op de shortlist waaruit het publiek de definitieve keuze mag maken. Iedereen die stemt maakt kans op een meet and greet met de uiteindelijke winnaars en een gesigneerd exemplaar van een boek naar keuze van de betreffende auteurs.

Stemmen voor de literaire Boekenbon kan van 28 april tot en met 23 mei op: www.boekenbon.nl/nieuweboekenbon.

De winnaars worden eind mei bekendgemaakt. Op 26 september wordt de nieuwe Boekenbon uitgereikt aan de winnaars.