Ben jij de Online Marketeer die de mooiste uitgeverij van Nederland voorop laat lopen in Marketing? Dan zijn we op zoek naar jou!

De Bezige Bij is per direct op zoek naar een gedreven online marketeer / campagne manager(minimaal 32 uur)

Wat ga je bij ons doen?

Samen met de fonds marketeers ben je verantwoordelijk voor de paid media campagnes van de uitgeverij. Je verzorgt de opzet en het campagne management van alle (feed based) online advertising campagnes in Google, Facebook en andere relevante online platformen. Je bent dol op data en verzorgt rapportages, evaluaties en nadere analyses en gebruikt deze data om de campagnes steeds verder te verbeteren en om je collega’s te adviseren. Je rapporteert aan de manager sales & marketing.

Wie zijn wij?

De Bezige Bij is al bijna 75 jaar een van de meest toonaangevende uitgeverijen van Nederland. Samen met de uitgeefmerken Thomas Rap en Cargo verzorgen we de uitgaven (boek, e-book, audio) van vooraanstaande en succesvolle Nederlandse en buitenlandse auteurs als Remco Campert, Tommy Wieringa, Peter Buwalda, Youp van ’t Hek, David Van Reybrouck, Philip Roth, Amos Oz, Donna Tartt, Paolo Cognetti, Yuval Noah Harari, Lars Kepler, James Patterson en vele, vele anderen. De uitgeverij is een belangrijke werkmaatschappij van de WPG Uitgevers (WPG).

Wat is het speelveld?

De uitgeefmarkt is enorm in beweging en stelt uitdagende vragen aan marketing:

 • Consumenten hebben meer keuze in hun vrijetijdsbesteding en informatievoorziening: hoe voorzien we goed in al hun behoeften
 • Een boek verschijnt tegenwoordig in uiteenlopende vormen: als e-book, in audio, als podcast of op YouTube. Hoe spelen we hierop in met nieuwe verdienmodellen? Hoe kunnen we de auteur nog meer als merk positioneren?
 • De levenscyclus van boeken en content wordt korter, er verschijnen meer titels, bestsellers worden belangrijker: hoe speel je daar als marketeer slim op in? Met welke mediamix van print, online of social? In welke fase van de levenscyclus
 • De omzet in het retailkanaal gaat van ‘bricks naar clicks’. Op welke manieren kun je zowel de consument als de (online) boekhandelaar optimaal bedienen?

Wie ben jij?

 • Je bent bovenal dol op lezen en literatuur, in welke vorm dan ook.
 • Talig als je bent, druk je je natuurlijk uitstekend uit in het Nederlands.
 • Je hebt HBO/Universitair werk- en denkniveau, met een (online) marketing specialisatie.
 • Je hebt meerdere jaren ervaring met paid media / campagne management tools (social advertising, feedbased marketing, Google Analytics), opgedaan aan klant- of bureauzijde. 
 • Je bent bedreven in het verzamelen en interpreteren van data
 • Je bent resultaatgericht, creatief, oplossingsgericht en experimenteert graag, bijvoorbeeld mbv Growth Hacking.
 • Google Ads en Facebook Ads certified.
 • Je bent sterk in plannen en organiseren en in staat om meerdere activiteiten tegelijk uit te voeren onder druk van deadlines.

Wat krijg je hiervoor terug?

Een baan bij De Bezige Bij betekent werken in een omgeving waar diepgang heerst, waar je wezenlijk kunt bijdragen aan de Nederlandse taal en literatuur, aan het informeren en plezieren van de lezer en luisteraar. Je komt terecht tussen collega’s die deze passie delen en tot het uiterste gaan om de gezamenlijke uitgeefdoelstellingen te halen. Het is een afwisselende baan, in het hart van Amsterdam, in een uniek pand om de hoek bij het Museumplein. De arbeidsvoorwaarden zijn marktconform.

Solliciteren?

Is deze functie je op het lijf geschreven, stuur dan je cv + motivatie, via de sollicitatiebutton op deze pagina, naar Peggy Meijer, HR-medewerker. Voor nadere informatie kun je bellen met Erik Dasselaar, manager sales & marketing: 06-19344621.