De Bezige Bij

Warme herinneringsavond aan Thomas Blondeau in Watou

Op zaterdag 24 oktober vindt in Watou (nabij Poperinge, West-Vlaanderen) een bijzondere en literaire herinneringsavond plaats rondom de overleden schrijver Thomas Blondeau. Stichting IJsberg organiseert de bijeenkomst, die plaatsvindt in het festivalhuis van Watou.

Sprekers die avond zijn Liesbet Waegemans, Jef Staes, Roderik Six, Jelle van Riet en Frederik Willem Daem. U bent welkom vanaf 19.00 uur, aanmelden kan via de e-mail. Nadere informatie, plus het volledige programma van de herdenkingsbijeenkomst vindt u op de Facebook-pagina.

Thomas Blondeau (1978-2013) was schrijver, journalist, dichter. Eind 2006 debuteerde hij met het veelgeprezen eX, een meerstemmige bildungsroman waarover De Morgen schreef: ‘ eX is een aanrader en belooft veel voor de toekomst. Blondeau heeft verteltalent en een schrijfstijl om vingers van af te likken.’ In 2010 verscheen zijn tweede roman Donderhart, een romance die zich afspeelt in Londen tegen de achtergrond van de aanslagen in juli 2005. Zijn derde roman, Het West-Vlaams versierhandboek, verscheen op 5 september 2013. Vorig jaar verscheen postuum De boekendokter, waarin vriend en collegaschrijver Roderik Six memoreert aan de optredens die Thomas Blondeau als ‘de boekendokter’ gaf op de Antwerpse Boekenbeurs en terugblikt op hun vriendschap. Hij publiceerde onder meer in NRC Handelsblad, nrc.next, Goedele en op Klara.be.
Thomas Blondeau overleed onverwachts op vijfendertigjarige leeftijd.

Mobiele versie afsluiten