Introductie

© Mark Kohn

Hans den Hartog Jager

Hans den Hartog Jager (1968) publiceerde vooral over literatuur en beeldende kunst in HP/De Tijd en NRC Handelsblad. Hij heeft diverse monografische publicaties op zijn naam, onder anderen over Marc Mulders, Rob van Koningsbruggen en Ronald Zuurmond. In 2003 verscheen van Den Hartog Jager The Essential Van Gogh, een kleine monografie. In 2003 debuteerde hij...Lees meer

Biografie

Hans den Hartog Jager (1968) publiceerde vooral over literatuur en beeldende kunst in HP/De Tijd en NRC Handelsblad. Hij heeft diverse monografische publicaties op zijn naam, onder anderen over Marc Mulders, Rob van Koningsbruggen en Ronald Zuurmond. In 2003 verscheen van Den Hartog Jager The Essential Van Gogh, een kleine monografie.

In 2003 debuteerde hij met de veelgeprezen roman Zelf God worden, waarin zijn fascinaties voor kunst, kijken en interpretatie bij elkaar komen. Het boek werd gevolgd door een bundel met gesprekken met Nederlandse kunstenaars, Verf (2004, verschenen bij Athenaeum-Polak & Van Gennep), een tweede roman, Maltus (2006) en een bundel essays over kunst, Haaien op sterk water (2007).