AI: Alsmaar Intelligenter

Stefan Buijsman

Introductie

AI: Alsmaar Intelligenter

AI: Alsmaar Intelligenter

Stefan Buijsman
Luisterboek: 14,99

Een zeer toegankelijke blik op alle pluspunten en valkuilen van kunstmatige intelligentie

  • Voorgelezen door Stefan Buijsman
  • Voorgelezen door Stefan Buijsman

Over dit boek

Aantal pagina's224
UitvoeringAudio-uitgaven

Stefan Buijsman (1995) studeerde op zijn achttiende af in Leiden als filosoof, waarna hij naar Zweden vertrok om te promoveren. Buijsman voltooide binnen anderhalf jaar het vierjarig...

Stefan Buijsman

Samenvatting

Gezichtsherkenning, zelfrijdende auto’s, algoritmisch nepnieuws, Tinder-matches, deepfakes en sollicitatiegesprekken met een computerprogramma. Of we het nu willen of niet, we worden omringd door artificiële intelligentie. Maar wat betekent dat? Moeten we ons zorgen maken over een toekomst vol computers die slimmer zijn dan wij? Om daarachter te komen duikt Stefan Buijsman in de kunstmatige intelligentie. Vanaf de eerste chatbot in de jaren zestig via computers die vliegtuigen laten crashen in de jaren negentig tot aan de nieuwste zelfrijdende auto’s laat hij zien hoe wij met algoritmes omgaan, hoe ze eigenlijk werken en hoe beperkt die programma’s zijn. In AI: Alsmaar intelligenter neemt Buijsman ons op zeer toegankelijke wijze mee langs alle pluspunten en valkuilen van kunstmatige intelligentie. De beloftes en de gevaren van die techniek hangen volledig van ons af.

Beeldmateriaal

In het boek gebruikt Buijsman verschillende afbeeldingen en diagrammen om zijn verhaal te ondersteunen en verduidelijken. Luisteraars van het luisterboek kunnen hier toegang krijgen tot het beeldmateriaal dat ontbreekt in het luisterboek.