De mooiste leugen

Erdal Balci

Introductie

De mooiste leugen

De mooiste leugen

Erdal Balci
E-book: 6,99

Zinnelijke roman over het eeuwige lot van de man Is er nog redding voor de man? Gedreven door hoop en naïeve verwachtingen pendelt hij tussen het leger...Lees meer

Direct leverbaar
Bezorging
Je ontvangt het e-book direct in je mail. Niks ontvangen? Controleer je spam-box.

Over dit boek

Aantal pagina's304
UitvoeringEbook

Erdal Balci (1969) is journalist voor Trouw, De Standaard en De Groene Amsterdammer. Sinds 1998 is hij correspondent voor Trouw in zijn geboorteland, Turkije. Hij woont in...

Erdal Balci

Samenvatting

Zinnelijke roman over het eeuwige lot van de man

Is er nog redding voor de man? Gedreven door hoop en naïeve verwachtingen pendelt hij tussen het leger en de liefde. Erdal Balci gebruikt het beleg van Wenen als decor om het eeuwige verhaal van de man te vertellen.

Maak kennis met de schele gek die zingt in het leger van de grote sultan, dat naar de mooiste stad van de heidenen marcheert. Worden ook naar die stad gelokt: een jongen op zoek naar zijn vader en een veeboer op zoek naar een beter leven. Op surrealistische wijze kruisen hun wegen met die van een gedesillusioneerde vioolbouwer die niet zal rusten voor hij het lot van de man in vioolklanken gevat heeft.

De mooiste leugen is een hard maar hoopvol boek. De oorlog is lelijk, de mensheid ook, maar Erdal Balci bouwt de tristesse om tot een troost. Zijn taal is zinnelijk, zijn beelden zijn poëtisch, zijn inzicht is onvermijdelijk: de redding ligt soms in het geloof in een leugen, soms in een mooie dood en soms in een fantastische roman.