Vlaggenbrief

Ruth Lasters

Introductie

Vlaggenbrief

Vlaggenbrief

Ruth Lasters
E-book: 9,99

Ruth Lasters schrijft een wonderlijk heldere roman over onze verwarrende wereld In een badstad waar de vastgoedprijzen in vrije val zijn, leent een familie haar strandmeubilair uit...Lees meer

Direct leverbaar
Bezorging
Je ontvangt het e-book direct in je mail. Niks ontvangen? Controleer je spam-box.

Over dit boek

Aantal pagina's304
UitvoeringEbook

Ruth Lasters (1979) beschouwt schrijven als de ‘verrukkelijkste variant’ van piekeren. Naast proza legt ze zich ook toe op columns en poëzie. Met haar roman Poolijs won...

Ruth Lasters

Samenvatting

Ruth Lasters schrijft een wonderlijk heldere roman over onze verwarrende wereld

In een badstad waar de vastgoedprijzen in vrije val zijn, leent een familie haar strandmeubilair uit aan een gezin asielzoekers. Als de gastvrije eigenaars ook nog eens een Afrikaanse vlag op hun strandcabine schilderen tussen de eerder traditioneel versierde hokjes, is voor sommige bewoners het hek van de dam.

Thérèse Eeckhout slaat het allemaal gade vanuit haar appartement en vat sympathie op voor zij die de verloren grandeur van de kustplaats niet toeschrijven aan de overvloed aan armoedzaaiers, maar aan de te smalle dijk, die dient heraangelegd te worden.
Verstrikt in eenzaamheid zit er voor de oude dame uiteindelijk niets anders op dan toeristen aan te spreken en uit te nodigen in haar flat.

In Vlaggenbrief zet Ruth Lasters in heldere bewoordingen een zomer neer waarin het ene individu zich probeert los te scheuren van groepsdruk, terwijl het andere net aanhechting zoekt bij iedereen, nu eens ten koste van zichzelf, dan weer van alles.