Vroeger was er later

Vera Marynissen

Introductie

Vroeger was er later

Vroeger was er later

Vera Marynissen
E-book: 6,99

Vera Marynissen schrijft zo precies over de laatste jaren van haar vader dat het pijn doet In Vroeger was er later kruipt Vera Marynissen in de huid...Lees meer

Direct leverbaar
Bezorging
Je ontvangt het e-book direct in je mail. Niks ontvangen? Controleer je spam-box.

Over dit boek

Aantal pagina's240
UitvoeringEbook

Vera Marynissen (1958) debuteerde in 2008 met Ingewikkeld kind. De roman oogstte lof van Arnon Grunberg, Erik Vlaminck en tal van critici, en kreeg een speciale vermelding...

Vera Marynissen

Samenvatting

Vera Marynissen schrijft zo precies over de laatste jaren van haar vader dat het pijn doet

In Vroeger was er later kruipt Vera Marynissen in de huid van een oude man, Paulus. Ze beschrijft de laatste maanden in zijn leven beginnend bij de dood van zijn vrouw, met wie hij een eeuwigheid gehuwd was. Van dan af wacht hij – op niets wat nog komt.

Zijn enige dochter, Eva, zoekt hem op, iedere zondag. In het rust- en verzorgingstehuis waar hij zit te wachten om te doen wat ze iedere zondag doen.

Vera Marynissen liet zich inspireren door het laatste anderhalf jaar in het leven van haar vader. Dag na dag zocht hij een houvast in kleine notities in zijn agenda. Maar Vroeger was er later is meer dan een boek over die ene vader. Dankzij haar verbeelding en de kracht van haar taal maakt Vera Marynissen het verhaal van Paulus tot het verhaal van elke vader die aan het einde niets meer te kiezen heeft.