Wij zijn het klimaat

Anuna De Wever, Kyra Gantois

Introductie

Wij zijn het klimaat

Een brandbrief van twee jonge klimaatactivisten

Direct leverbaar
Bezorging
Je ontvangt het e-book direct in je mail. Niks ontvangen? Controleer je spam-box.

Over dit boek

Aantal pagina's64
UitvoeringEbook

Kyra Gantois (1999) is een klimaatactiviste uit Mortsel die samen met Anuna De Wever de klimaatmarsen in Brussel (2019) initieerde.

Kyra Gantois

Anuna De Wever (2001) is een klimaatactiviste uit Mortsel die samen met Kyra Gantois de klimaatmarsen in Brussel (2019) initieerde.

Anuna De Wever

Samenvatting

Ze begonnen met twee. Aan de keukentafel deelden Anuna De Wever en Kyra Gantois hun zorgen over het klimaat met elkaar en besloten: het is genoeg geweest. Op 10 januari organiseerden de Belgische scholieren een staking tegen het huidige klimaatbeleid op een door de politie aangewezen plein. Het bleek te krap voor de 3000 leerlingen die kwamen opdagen. Een week later waren ze met 12.500, de week daarna met 35.000.

Anuna en Kyra werden al snel de gezichten van een protestgeneratie die zich niet langer met geruststellende woorden van politici laat wegsturen. In Wij zijn het klimaat steken twee jonge klimaatactivisten een hand uit naar ons allemaal. Naar politici en beleidsmensen, naar ouders en grootouders en naar hun leeftijdsgenoten. Ze zijn naïef, zo schrijven ze zelf. Maar dat betekent hier: onontkoombaar, net zoals de toekomst, terwijl de klok tikt.

Pers