Nieuws / Boektrailer Astronaut van Oranje. Een Vlaams epos

23.07.2013

Boektrailer Astronaut van Oranje. Een Vlaams epos

Onlangs verscheen Astronaut van Oranje van Andy Fierens en Michaël Brijs. Bekijk hier de boektrailer:Over Astronaut van Oranje:
Ergens in de niet zo heel nabije toekomst, in een niet zo heel verre uithoek van ons heelal, suist het vrachtschip Rex door de kille leegte. Kapitein Borms is ontstemd: de groep patiënten die vlak voor vertrek op Vaticaans bevel zijn ingescheept, zorgt voor onrust onder zijn manschappen. Wie zijn ze, wat mankeert hun, en waarom verspreiden ze zo’n godvergeten gore stank? Alles verandert als Borms, op weg naar planeet Vulva, plots een onbekend signaal opvangt. Dat is de start van een even bizarre als meeslepende reeks gebeurtenissen, uitmondend in de Grote Strijd van Molokaï.
Astronaut van Oranje is Gefundenes Fressen voor de lezers van Herman Brusselmans, The Hitchhiker’s Guide to the Galaxy, Arnon Grunberg en H.P. Lovecraft.

Andy Fierens (1976) debuteerde met de dichtbundel Grote smerige vlinder (2009). Met zijn hilarische en genadeloze teksten, en met zijn compromisloze liveperformance, werd hij al gauw een opgemerkte en veelgevraagde gast op podia in België, Nederland en Zuid-Afrika. Voor de Vlaamse tv-zender Één maakte hij voor het programma Iedereen beroemd het onderdeel Het laatste woord, waarin hij wekelijks een gedicht voordroeg. U kunt de afleveringen hier terugkijken.
Michaël Brijs (1979) is als zanger van The Valerie Solanas veelvuldig in de Europese clubs en op festivalpodia te zien. Op literair vlak verdiende hij zijn sporen in uiteenlopende projecten met onder meer Joke van Leeuwen, Lies Van Gasse en Peter Holvoet-Hanssen.

De Facebookpagina van Astronaut van Oranje vindt u hier.

Meer over de auteur

Andy Fierens

Dichter en performer Andy Fierens (1976) geldt als het buitenbeentje van de Vlaamse literaire wereld. Met zijn hilarische en genadeloze teksten, en met zijn compromisloze live performances, werd hij algauw een opmerkelijke en veelgevraagde gast op podia in België, Nederland en Zuid-Afrika.

Andy Fierens

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020