Nieuws / Nieuwe tournee voor De perzik van onsterfelijkheid

29.09.2015

Nieuwe tournee voor De perzik van onsterfelijkheid

Het toneelstuk De perzik van onsterfelijkheid, uitgevoerd door Swarte Kunst, gebaseerd op de roman van Jan Wolkers, gaat opnieuw in roulatie door heel Nederland.

Dit verhaal van Wolkers speelt zich af op 5 mei 1980 in Amsterdam, tijdens de viering van de veertigjarige bevrijding van de stad door de Canadezen. Tegen dit decor zwerft Ben Ruwiel door het feestgedruis, zoekend naar wat er overbleef van zijn idealen en zijn huwelijk. Alleen zijn aftakelende hond Snoet houdt hem op de been.

Swarte Kunst brengt deze roman op het podium tot leven. Met live videobeelden, bijzonder poppenspel, muziek, een tekstbewerking van Rik van den Bos en spel van Ali Çifteci en Margje Wittermans.

De Volkskrant schreef eerder over deze voorstelling: “Rieks Swarte maakt beeldend, speels en visueel theater met veel aandacht voor kinderlijke verwondering.” Ook De Groene Amsterdammer was positief: “Rieks Swartes ‘Swarte Kunst’ toont het boek in al zijn weemoedigheid. Met mooie hoofdrollen voor Ali Çifteci als de verteller Ben en een weergaloze Swarte-pop-met-Swarte in de rol van Snoet.”

Het stuk is in de loop van oktober en november op veel verschillende locaties te bewonderen. Voor kaarten, meer informatie en de volledige speellijst, kijkt u op de website van het gezelschap.

Meer over de auteur

Jan Wolkers

Jan Wolkers (1925) groeide op in een gereformeerd middenstandersgezin. In 1943 dook hij onder in Leiden en studeerde aan de Leidse schilderacademie. Na een periode aan de Haagse Academie van Beeldende Kunsten, studeerde hij van 1949 tot 1953 beeldhouwkunst aan de Rijksacademie van Beeldende Kunsten in Amsterdam. In 1957 ging Wolkers op uitnodiging van de...

Jan Wolkers

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020