Op zoek naar de vijand

Bette Dam

Introductie

Op zoek naar de vijand

Bette Dam
Paperback: 22,99

Na 11 september 2001 werden de Afghaanse taliban al snel beschouwd als de voornaamste vijand in de war on terror. terecht? Journaliste Bette Dam reisde naar Aghanistan...Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.
Leesfragment

Over dit boek

Aantal pagina's336
UitvoeringPaperback

Bette Dam woonde vier jaar in Afghanistan, waar ze onder meer werkte als correspondent voor NRC Handelsblad en de Wereldomroep. Daarnaast publiceert ze in The Guardian en...

Bette Dam

Samenvatting

Na 11 september 2001 werden de Afghaanse taliban al snel beschouwd als de voornaamste vijand in de war on terror. terecht?
Journaliste Bette Dam reisde naar Aghanistan op zoek naar het verhaal van de mysterieuze talibanleider moellah Omar. In laat zij met klinische precisie zien hoe de taliban van potentiële bondgenoot tot te vernietigen vijand werden gemaakt, welke bijdrage de media daaraan leverden en welke gevolgen dit nog steeds heeft voor Afghanistan en de toenemende terreurdreiging wereldwijd.
Op zoek naar de vijand is het verslag van een adembenemende zoektocht die Bette Dam tot in de gevaarlijkste delen van Afghanistan voerde. We lezen over Omars eerste Koranlessen, de jihad tegen de Sovjet-Unie, zijn opstand tegen gewelddadige krijgsheren, zijn hoop op hulp van de internationale gemeenschap en zijn verbittering over wat de Amerikanen sinds 2001 in zijn land hebben aangericht. Dam reconstrueert als eerste westerse journalist het leven van Omar en doet baanbrekende ontdekkingen over een regime waar zo vele aannames over bestaan, maar waar, zo blijkt, weinig concreet onderzoek naar gedaan is.

De waarheid heeft vele gezichten, de leugen heeft er maar één

Leesfragment

Lees hier een fragment uit dit boek.

Download de gratis pdf.

Download hier Acrobat Reader