Simon

Jan Fabre

Introductie

Simon

Simon

Jan Fabre
Paperback: 19,95

Nieuwe theaterteksten van een uniek kunstenaar Drie recente theaterteksten van Jan Fabre worden samengebracht in Simon, gangster van de kunst. Het zijn haast kunstenaarsmanifesten. Als vanouds gaat...Lees meer

Op voorraad
Voor 20:00 besteld, morgen in huis Bezorging
Bestellingen op zaterdag en zondag worden op dinsdag geleverd m.u.v. pakketpost. Volg je pakket via de track&trace-code.

Over dit boek

Aantal pagina's224
UitvoeringPaperback

Jan Fabre (1958) staat als kunstenaar onder meer bekend om zijn tekeningen, sculpturen, performances en theaterwerk. Minder bekend zijn de teksten en nachtboeken van zijn hand. Dit...

Jan Fabre

Samenvatting

Nieuwe theaterteksten van een uniek kunstenaar

Drie recente theaterteksten van Jan Fabre worden samengebracht in Simon, gangster van de kunst. Het zijn haast kunstenaarsmanifesten. Als vanouds gaat Fabre de wereld te lijf met woorden en beelden.

In Simon, gangster van de kunst, geschreven voor Matthias Schoenaerts, verschijnt er een getalenteerd kunstdief en -vervalser. Als een pilaarheilige -levend op het dak van het theater – wil hij de verloren schreeuw van de zachtmoedigheid terugvinden. In De oorlog in mijn lichaam (Drugs kept me alive) staat de aftakeling van het fysieke centraal. Fabre volgt hier de onomkeerbare weg van de mens: het leven is slechts een zeepbel. En in We need heroes now zoekt hij naar de tragische held die aan onze tijd ontbreekt.