Nieuws / Simone van Saarloos over Het monogame drama

18.11.2015

Simone van Saarloos over Het monogame drama

Op donderdag 19 november verschijnt Simone van Saarloos haar pamflet Het monogame drama waarin ze zich afvraagt hoe we op individuele wijze relationeel kunnen leven. Deze horzel wordt tevens op donderdag 19 november gepresenteerd in De Balie. De presentatie is uitverkocht, maar vanaf 17.00 uur is deze live te volgen op www.debalie.nl.

In onderstaand filmpje, gemaakt in samenwerking met Mindshakes, legt Van Saarloos uit dat wat we onder liefde verstaan maatschappelijk bepaald wordt. Ze introduceert de sociale schijf van vijf voor een gezond polyamoreus leven:

Lees via De Correspondent alvast een voorpublicatie uit Het monogame drama

Meer over de auteur

Simone Van Saarloos

Simone van Saarloos (1990) studeerde literatuurwetenschap en filosofie in Amsterdam. Ze is freelancepublicist en columnist voor Vrij Nederland. In 2015 verscheen haar columnbundel Ik deug/deug niet.

Simone Van Saarloos

Meer nieuws

  • Bette Dam wint De Loep met haar boek ‘Op zoek naar de vijand’

    Bette Dam wint ‘De Loep’ in de categorie Controlerende Onderzoeksjournalistiek met haar boek Op zoek naar de vijand. De Loep is een Belgisch-Nederlandse prijs voor onderzoeksjournalistiek die wordt uitgereikt door de Vereniging van Onderzoeksjournalisten (VVOJ) aan controlerende, opsporende en signalerende journalistiek. De jury van De Loep schreef het volgende in het juryrapport: “Een onderzoek van internationale klasse...

    Meer28.09.2020
  • Jeroen Olyslaegers is de laureaat van de Prijs van de KANTL voor Proza 2020

    Jeroen Olyslaegers wint de vierjaarlijkse Prozaprijs van de KANTL (Koninklijke Academie voor Taal en Letteren) voor zijn roman WIL. De KANTL reikt jaarlijks een literaire prijs uit. Die prijs richt zich afwisselend op proza, podiumteksten, essay en poëzie. Voor de KANTL-prijs van 2020 kwamen alle prozawerken uit de periode tussen 2016 en 2019 in aanmerking....

    Meer10.09.2020